Afname van testmaterialen

De monstername is een essentieel onderdeel van alle laboratoriumonderzoeken. Het onderzoeksmateriaal behoort te allen tijde op de juiste manier en veilig afgenomen te worden. Dit is van groot belang voor de uitslagen van het bloedonderzoek. De meest voorkomende materialen die in ons laboratorium onderzocht worden zijn bloed, urine en ontlasting.

Bij MLS wordt bloed door ervaren analisten of prikkrachten afgenomen. Dit bloed wordt gebruikt voor uiteenlopende hematologische, immunologische, klinisch chemische, en microbiologische bepalingen. Als u van te voren weet dat u onwel wordt bij een bloedafname, meldt u dit dat even bij het personeel,zodat er speciale voorzorgsmaatregelen kunnen worden genomen.
Urine bevat verschillende stoffen die door de nieren uit het bloed worden verwijderd. Hierdoor kan urine-onderzoek een goed beeld geven van het functioneren van de nieren. Verder kan het onderzocht worden of er sprake is van infecties aan de urinewegen. Het liefst wordt voor standaard urine-onderzoeken verse ochtendurine gebruikt. Deze kunt u bij ons terplekke of thuis produceren en afgeven.
Ontlasting wordt soms onderzocht om de spijsvertering te controleren of om inwendige bloedingen op te sporen. Er wordt vaak ook naar bacteriƫn, virussen of parasieten gezocht die normaliter niet in ontlasting thuis horen. Ook de monsterafname van de ontlasting kunt u bij ons terplekke of thuis produceren en afgeven.