Speciale Aandacht voor Kinderen

MLS is van mening dat kinderen speciale aandacht nodig hebben en doet er de benodigde moeite voor om deze ervaring zo aangenaam mogelijk voor hen te maken. We hebben dan ook een priklokaal speciaal voor hen ingericht waar zij zich zeker thuis kunnen voelen.

Verder doen we onze uiterste best om het kind (en de ouders) zo goed mogelijk in te lichten over de bloedafname. Zo wordt het kind er van te voren verteld of hij of zij bijvoorbeeld in de arm of in de vinger geprikt zal worden. Dit hangt af van de test die wordt aangevraagd. Het kind mag best weten dat de prik wat pijn kan doen en mag best even huilen.

U kunt er ook toe bijdragen dat het kind zo ontspannen mogelijk blijft. Hij of zij kan tijdens het prikken op uw schoot zitten, terwijl baby’s ook op een speen mogen zuigen. Oudere kinderen kunnen een knuffel meenemen of afgeleid worden door bijvoorbeeld het vertellen of lezen van verhaaltjes.

Praat er na het prikken het liefs nog even over na met uw kind. Op die manier wordt een mogelijk vervelende ervaring verwerkt, met positieve gevolgen voor eventueel daaropvolgende prikervaringen.